МБАЛ „Св. Иван Рилски“-Козлодуй с нов управител

d-r-Momchil-Ivanov-696x465

Новият управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“-Козлодуй д-р Момчил Иванов.

С допълнителна точка в дневния ред на редовното си заседание Общинския съвет в Козлодуй освободи от длъжност управителя на болницата д-р Дилян Петров и назначи временен управител д-р Момчил Иванов. Той е завършил медицина в Плевен, със специалисти обща медицина и физикална и рехабилитационна медицина, има магистратури по здравен и по корпоративен мениджмънт. Припомняме, че още през месец февруари досегашният шеф на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ подаде оставка, а през април тя трябваше да бъде гласувана, но тогавашното предложение за нов управител беше оттеглено от кмета на Общината.

Сега новото предложение за временен шеф на болницата, до провеждането на конкурс за мястото, беше прието със 17 гласа „ЗА“ и двама „Въздържал се“.  Със същия резултат беше освободен от длъжност и от отговорност досегашния управител, въпреки забележката на Анатоли Абаров, че освобождаването от отговорност може да се случи след приемане на финансов отчет.

Пред съветниците новият управител д-р Иванов обяви, че има управленски опит в различни лечебни заведения – от индивидуални практики до многопрофилни болници и допълни: „Разговорите, които сме провели досега с д-р Петров и г-жа Тодорова бяха конструктивни и вече сме набелязали конкретни цели, които трябва да постигнем в краткосрочен и по-дългосрочен план, така че лечебното заведение в Козлодуй да прогресира и да водим към усъвършенстване качеството на медицинското обслужване, което е нещо задължително за нашата професия“.

Източник: kozloduy-bg.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *