За Болницата

7664470

Развитието на съвременното здравеопазване на община Козлодуй е непосредствено свързано с изграждането и пускането в експлоатация на първата в страната атомна електроцентрала – АЕЦ „Козлодуй“.

Преминавайки през етапите на обикновена селска здравна служба с един лекар, участъкова болница с 15 легла и двама лекари, екстензивното и интензивното развитие на здравеопазването води до създаването през 1965 г. на градска поликлиника със съответните периферни структури, задоволяващи медицинските потребности на ускореното изграждане на енергоблоковете на АЕЦ „Козлодуй“.

Болничното заведение в съвременния му вид е разкрито през 1996 г. с 50 легла, които впоследствие се увеличават на 105 легла с изискването да осигурява квалифицирана и ефективна стационарна помощ както на енергетиците, работещи в АЕЦ „Козлодуй“, така и на населението на община Козлодуй.

В лечебното заведение работят 159 души персонал, от които: 37 лекари (30 с една специалност и 5 с две специалности); 71 професионалисти по здравни грижи и 51 друг персонал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *